Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
Fake Smile




seloka kelas 5 SRC!
Thursday, February 17, 2011 | 4:39 AM | 0 comments
Ku persembah kan helo dan salam sejahtera,
Kepada semua pelajar kuhara,
5SRC pun ada seloka,
Jangan korang tidak percaya!!!!

Masuk sekali dah rasa pening,
Jiran sebelah dah bagi warning,
Yang lalu-lalang menjeling-jelling
Maklum leerrr….BISING!!!!!!!!!!

Bicara bermula dengan gurunya,
Mengajar kimia sepenuh jiwa,
Cik YEO LEE YUN molek orangnya,
Sentiasa inginkan kelas ceria.

Moniternya pula segak bergaya,
Jolokan AZRUL kalangan kami,
Masa mengajar hepy sentiasa
Dipekik cikgu berdiam diri.

Anak cikgu hepi orangnya,
Penolong setia kepada ketua,
Berdedikasi itulah orangnya
Tak syak lagi NISA namanya

Disangka bugis rupanya jawa
Di sangka bengis rupanya ceria
Dialah G-JAN pengambur cerita
Kalau tiada ‘conform’ tak ceria

Nak jadi kartunis cecita mereka
FAEZ dan IKHWAN itulah mereka
Dapat melukis tak ingat dunia
Lepas melukis buang merata.

Masa bm menjadi mangsa
Sapa suruh kapel di masa muda
Duduk di depan cute orangnya
NORSUSY INDRAWANY …oi  Panjangnya nama

Badan berisi itulah dia,
Melawan guru itulah hobinya
Pantang ditegur terus lah marah
Itulah AZMAI yang yang hepy sentiasa

Diam-diam ubi berisi
Bab-bab menghafal serah padanya
Selalu dapat markah tertinggi
SUZILAWATI begitulah namanya

Kalau bercerita,cerita mati,
Dalam marhaban aktifkan diri
MOHD FARHAN perkenalkan diri
Badan berisi cute sekali.

Pengambur pantun smk kuhara
Sebab itulah tempat ketiga
ASMAH KADIR empunya nama
Nampak brutal tapi..adoi !!! penari sekolah

Kecil-kecil cili padi
Pandai berpuisi dan juga menyanyi
Sentiasa keluar aktifkan diri
SYED YAHYA memang berani

Putih berseri FIFI SABRINAH
Dilihat cantik bak lady gaga
Pabila ditanya dui pelannya suara
Pabila ketawa ui!! cepat tutup telinga

Sekali pandang rasa menyampah
Dua kali pandang hui hensem juga
Tidak pernah bosan dengan lawaknya
MOHD SAFARUDIN itulah dia

NUR SYAHIRAH cantik orangnya
Kalau berkapel setia juga
Hati-hati mengumpat dia
Kalau kau kena jangan cari src ya!!!

SAIDI BUSMAN cute orangnya
Bersopan santun dan baik pula
Senyum tak lekang dari bibirnya
Kalau di pandang.. adoi !!! tergoda

Orangnya kecil dan paling muda
Pengawas sekolah jawatan dirinya
NURUL AMALINA diberi nama
Bab-bab Lee Min Ho serahkan saja padanya.

Pengurus futsal di kelas kami
Ala ronaldo begitulah personalitinya
Becoz dia segak dan juga tinggi
MOHD IBRAHIM panggilan dirinya

Menjadi ah long adalah kerjanya
Minta duit….tak pandai malu bha,
Dari jauh tak nampak muka
Bila dekat ELIN rupanya.

Tiggi lampai ala zirafah
Mau di cakap cute tu..mmm…Bolehlah
Siapa lagi kalau bukan si KHUZAIFAH
Kalau malu merah telinganya

Isi ketam makanan dirinya
Kalau tak makan dia hampr gila
Minta satu dibeli dua
NOR ARTIKA YUNUS itulah dia

Sentiasa mencari pasangan hati
Budak ‘ssuk’ pilihan kami
Tapi di ‘reject’ katanya tak menarik hati
TEWANG,TEWANG siapa lagi yang kau mahu ni???!!

Tidur dikelas itulah hobinya
Bila dah tidur tak ingat dunia
Maklum sajalah budak asrama
NURATIKAH LABULA semestinya dia

Kalau tak ada sunyilah kami
Bila dia ada ..mesti sakit hati
Asyik menyampuk itulah hobi
HAZRUL ingin memperkenalkan diri

Berkacamata simple orangnya
Tinggal asrama walau dekat rumahnya
Diam-diam banyak kapelnya
Ui PATIMAH boleh tahan kau ya!!!!

Bukan setakat menyambut raya
Tahun baru cina kami sambut juga
Because budak Chinese pun ada sama
CHUNG,LEE,YVONEE,DOLLIE yang seporting sentiasa.

Sentiasa menjadi bahan usikan kami
Di luar sekolah pasangan sejati
SAINAL dan HARMA jangan ambil hati
Bukan niat kami buat sakit hati

Lelaki pemalu dikelas kami
MOHD RIZKIE diberi nama
Sekali bersuara terdiam kami
Bukannya apa,nak dengar suara

AISAH BADDU senyap sahaja
Di dalam kelas jarang bersuara
Tiba result gempak sahaja
Sebab orangnya nan bijaksana

Pelajar ini kecil orangnya
Pendiam tetapi suka bertanya
Inilah dia si KASMAN yang ceria
Tidak bersongkok tapi kuat imannya

Menjadi model cita-citanya
Menari pula dijadikan hobinya
NURLIYANA MUSTAPA  bergaya juga
Pasal bermekap jangan cakaplah

Pemain ‘rugby’ wakil sekolah
Berbaju biru segak orangnya
NIZAM LAUPA pengawas sekolah
Tegas dan sopan peribadinya

Dari kinabatangan itulah asalnya
Peminat purple begitulah kononnya
Kalau nak tahu siapa gerangannya
NURHAZIRAH…yang berkaca mata.

Gendut-gendut kecil mukanya
Mau kata genius…ish..tak lah juga
Kalau bercakap jarang betulnya
AZLAN..AZLAN bilalah kau mau berubah!!!

Macam ustaza itu personalitinya
Gadis ayu impian semua
Di panggil NONIE gelaran manja
Masih single takda yang punya

Ringan sungguh beg dibawa
Tolong jangan tanya kenapa
Becoz semua buku memang tak ada
Hmmmm ..ZENAL memang nekad giler

Pabila disoal baru bercakap
Pelajar pendiam di kelas kami
Disuruh buat kerja memanglah cekap
Siapa lagi kalau bukan c SURIANI.

Inilah dia pm kami
FIKRI AKMAL itulah dia
HAMZAH pula rakan seperjuangannya
Ketawa saja kerja mereka

Paling belakang tempat duduknya
Duduk bersendirian tiada temannya
Budak tg batu nie besar orangnya
Oi SUJAILE ,diet la kau sedikit bha!!

  • p/s; enjoy ya baca..

    keLasku;rindu sma kamu bha..;(



Older Post | Newer Post